BUNE PENTRU NATURA, BUNE PENTRU TINE

Despre Noi

Noi, Luca și Paco, doi frați elvețieni, ajutați de tatăl nostru, am înființat în anul 1995 o fermă agricolă cu profil cerealier în comuna Jamu Mare, județul Timiș, având o suprafață cultivabilă inițială de 45 hectare. La început a fost foarte greu, datorită condițiilor economice și de dezvoltare a României la acea dată, dar cu mult efort, sacrificii și voință am reușit să punem în mișcare o fermă frumoasă cu culturile ei.
Cu trecerea anilor, ne-am dat seama că agricultura organică avea în România un potențial de dezvoltare deosebit, fiindcă terenurile erau cultivate în mod "arhaic" sau chiar necultivate, fără folosirea în mod excesiv a produselor chimice (insecticide și erbicide) facând ca aceste terenuri să fie ideale pentru conversie la agricultura bio.
În anul 1998 suprafața agricolă s-a mărit la 150 hectare, am introdus primele culturi industriale (sfecla de zahăr și floarea soarelui) și după conversie am obținut certificarea ecologică (BIO). Acest lucru ne-a convins să ne extindem și mai mult, an dupa an, ajungând la suprafața actuală de circa 920 de hectare și totodată am dezvoltat și centrul nostru de depozitare.
Primăvara anului 2008 a adus timp frumos, ideal pentru a planta viță de vie. Visam de mult la realizarea acestui proiect. La început am plantat 56 de hectare, iar în primavara anului 2009 ne-am extins cu încă 24 de hectare. Soiurile plantate sunt:
  -  Riesling Italic
  -  Sauvignon Blanc
  -  Pinot Noir
  -  Merlot
  -  Muscat Ottonel
  -  Fetească Neagră
  -  Cabernet Sauvignon
  -  Pinot Gri
Pe lângă agricultura propriu-zisă, ne-am gândit la transformarea produselor noastre construind o mică moară în care producem exclusiv făina Bio obținută din cerealele fermei, precum și o brutărie în care producem pâinea Bio cu făina noastră, de unde este distribuită pe plan local și în orașe.

 

Utilizatorii noştri

Aici puteţi descrie un utilizator obişnuit şi de ce acest proiect este important pentru el. Este bine să vă motivaţi vizitatorii pentru ca ei să se reîntoarcă pe website-ul dumneavoastră.

Contact

TERRA NATURA

cosmin.t@terranatura.ro

Str. Dorobantilor nr.63, SAD 3
Timisoara - Jud.Timis
300085

0356176655 - 0726048508

Căutare site

Contactati-ne

Ştiri

11.11.2013 08:44

NOUL MEGAZIN ONLINE TERRA NATURA

Noua adresa unde se fac comenzile pentru gama terra natura este shop.terranatura.ro/

© 2013 Terra Natura.

Creați un site gratuitWebnode